Aktuális családjogi kérdések

Aktuális családjogi kérdések
05/25

2023. május 25. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

05/25

2023. május 25. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


A JOTOKI 50 Kávézó május végi programja a családjog aktuális problémáira, változásaira épül.

Az ítélkezési gyakorlat változásának megismerése minden gyakorló jogász számára nehéz feladat, ebben próbál segítséget nyújtani a Jotoki családjogi szakjogász-képzés szakmai vezetőjének, Dr. Szeibert Orsolya tanszékvezető egyetemi tanárnak az előadása az élettársak vagyoni viszonyai témájában, amelyet jól kiegészít Dr. Ocskó Katalinnak, a Fővárosi Törvényszék általános elnökhelyettesének az előadása, amelyben a családjogi perek gyermekeket érintő változásait mutatja be. A program zárásaképp Dr. Németh Rita igazságügyi pszichológus szakértő segítségével az igazságügyi pszichológus szakértés keretrendszeréről beszélgetünk a hatályos módszertani levél tükrében.

Program:

Aktuális családjogi kérdések

  • Szeibert Orsolya egyetemi tanár (ELTE): Az élettársak vagyoni viszonyai az ítélkezési gyakorlat legutóbbi tendenciáinak tükrében
  • Ocskó Katalin általános elnökhelyettes (Fővárosi Törvényszék): Újdonságok a családjogi perekben a gyermeket érintően
  • Németh Rita igazságügyi pszichológus szakértő: Mire jó a szakértő? Az igazságügyi pszichológus szakértés keretrendszere a hatályos módszertani levél tükrében

Letölthető meghívó

A rendezvény ügyvédek számára 2 ügyvédi kamarai kreditpontot biztosít. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.


(1) Ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját be tudjuk jelenteni, kérjük nevét a kamarai nyilvántartásnak megfelelően adja meg.

(2) A Kamarai Azonosító Szám megadása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját le tudjuk jelenteni.

A *-gal jelölt adatok megadása a kapcsolattartás érdekében szükséges a regisztrációhoz. A KASZ-szám megadása elengedhetetlen ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját le tudjuk jelenteni. Telefonszáma megadásával segíti a kapcsolattartást abban az esetben, ha e-mailen nem lenne lehetséges. A cégnév/munkáltató megadása előadóinkat segíti abban, hogy megismerjék a résztvevők körét és annak megfelelően készülhessenek előadásaikra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a résztvevők a rendezvényre való jelentkezésükkel egyidejűleg tudomásul veszik, hogy arról az egyetem kommunikációs céllal felvétel készíthet, és hozzájárulnak a felvételek későbbi felhasználásához, nyilvánosságra hozatalához.

Adatkezelési tájékoztató

A tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom *


Kérjük, erősítse meg fenti e-mail címét: