Aktuális compliance kérdések

Aktuális compliance kérdések
04/13

2023. április 13. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

04/13

2023. április 13. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


A JOTOKI 50 Kávézóban az elfogadás előtt álló, EU Whistleblowing irányelvét átültető magyar törvény apropóján, gyakorlati kollégák bevonásával áttekintjük napjaink talán leginkább aktuális compliance kérdését, a whistleblowingot, valamint ehhez kapcsolódóan vállalaton belüli visszaélések kivizsgálásának kérdéseit.

Milyen egy jó whistleblowing rendszer? Mit kell tudnia? Milyen egy „jó” visszaélés-vizsgálat forensic és jogi szempontból? Mi az ügyvéd szerepe egy vizsgálatban, és mire kell különösen figyelnie? Milyen tényezők adják a visszaélés-vizsgálatok komplexitását? A bizonyítékok megszerzése és felhasználása, vizsgálati módszertani, informatikai, adatvédelmi, munkajogi, társasági jogi, polgári jogi, büntetőjogi, adójogi kérdések. Üzletmenet-folytonosság és vizsgálati stratégia.

Arra számítva, hogy a bejelentő rendszerek kötelező bevezetését követően a vállalati belső visszaélés-vizsgálatok száma is megugrik, fenti hívószavak mentén, a gyakorló ügyvéd szemszögéből és interaktív módon tekintjük át a legfontosabb tudnivalókat.

Program:

Aktuális compliance kérdések: whistleblowing és vállalati visszaélések

  • Ambrus István tanszékvezető, habilitált egyetemi docens (ELTE ÁJK): Compliance szemlélet kontra klasszikus jogfelfogás – miben gondolkodjunk másképp?
  • Farkas Ádám partner (Ernst & Young, Forensic & Integrity Services): Visszaélésvizsgálatok a gyakorlatban
  • Séra Gergely ügyvéd, partner (Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda): A vizsgálat és az eredmények kezelésével kapcsolatos jogi természetű stratégiai kérdések, lehetőségek és kockázatok.

Letölthető meghívó

A rendezvény ügyvédek számára 2 ügyvédi kamarai kreditpontot biztosít. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.


(1) Ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját be tudjuk jelenteni, kérjük nevét a kamarai nyilvántartásnak megfelelően adja meg.

(2) A Kamarai Azonosító Szám megadása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját le tudjuk jelenteni.

A *-gal jelölt adatok megadása a kapcsolattartás érdekében szükséges a regisztrációhoz. A KASZ-szám megadása elengedhetetlen ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját le tudjuk jelenteni. Telefonszáma megadásával segíti a kapcsolattartást abban az esetben, ha e-mailen nem lenne lehetséges. A cégnév/munkáltató megadása előadóinkat segíti abban, hogy megismerjék a résztvevők körét és annak megfelelően készülhessenek előadásaikra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a résztvevők a rendezvényre való jelentkezésükkel egyidejűleg tudomásul veszik, hogy arról az egyetem kommunikációs céllal felvétel készíthet, és hozzájárulnak a felvételek későbbi felhasználásához, nyilvánosságra hozatalához.

Adatkezelési tájékoztató

A tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom *


Kérjük, erősítse meg fenti e-mail címét: