Aktuális adatvédelmi kérdések

Aktuális adatvédelmi kérdések
05/04

2023. május 04. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

05/04

2023. május 04. 16:00 - 18:00

ELTE ÁJK (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Ez alkalommal a JOTOKI 50 Kávézóban az adatvédelem előtt álló legújabb kihívásokkal foglalkozunk. A három előadás során szó lesz az új technológiák hatásáról, a mesterséges intelligencia alkalmazásának adatvédelmi kérdéseiről, a GDPR technológiasemlegességéről is, fókuszban lesz a NAIH gyakorlata és kiemelten foglalkozunk a közelmúlt nagy hatású döntésével is.

Bár a NAIH 2022. évi beszámolójából már ki lehetett olvasni változásokat, a banki MI jogszerűtlen alkalmazása mellett az adatvédelmi szakemberek számára figyelemreméltó volt egy kozmetikai szalonnal szembeni eljárás eredménye is; súlyos adatvédelmi jogsértések esetén érdemi bírságtételekkel találkozhatunk a jövőben a vállalkozások minden szegmenségben.

Program:

Aktuális adatvédelmi kérdések: kamerás megfigyelés, új technológiák

  • Péterfalvi Attila elnök (NAIH): Magyar aktualitások az adatvédelemben
  • Schnell Anna vizsgáló (NAIH): A kamerás megfigyelések és adatkezelések változásai a Spandora ügy fényében
  • Pataki Gábor tudományos főmunkatárs (ELTE): Modern technológiák és a mesterséges intelligencia alkalmazásának adatvédelmi problémái

Letölthető meghívó

A rendezvény ügyvédek számára 2 ügyvédi kamarai kreditpontot biztosít. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.


(1) Ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját be tudjuk jelenteni, kérjük nevét a kamarai nyilvántartásnak megfelelően adja meg.

(2) A Kamarai Azonosító Szám megadása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját le tudjuk jelenteni.

A *-gal jelölt adatok megadása a kapcsolattartás érdekében szükséges a regisztrációhoz. A KASZ-szám megadása elengedhetetlen ahhoz, hogy ügyvédi kamarai továbbképzési kreditpontját le tudjuk jelenteni. Telefonszáma megadásával segíti a kapcsolattartást abban az esetben, ha e-mailen nem lenne lehetséges. A cégnév/munkáltató megadása előadóinkat segíti abban, hogy megismerjék a résztvevők körét és annak megfelelően készülhessenek előadásaikra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a résztvevők a rendezvényre való jelentkezésükkel egyidejűleg tudomásul veszik, hogy arról az egyetem kommunikációs céllal felvétel készíthet, és hozzájárulnak a felvételek későbbi felhasználásához, nyilvánosságra hozatalához.

Adatkezelési tájékoztató

A tájékoztatóban foglaltakat megismertem és elfogadom *


Kérjük, erősítse meg fenti e-mail címét: